تصویرسازی چیست؟

امروزه محیط زندگی انسان‌ها با تصویر همراه شده است، تصویر در فعالیت‌های اجتماعی انسان نقش اساسی را ایفا می‌کند. تصویر نیز مانند کلام و نوشته جزء عناصر ارتباطی انسان‌ها با یکدیگر است. تصویر بدون محدودیت مکان و زمان در حین اطتباط نقش مهمی در روابط آدم‌ها دارد. تصویرگران با ریزبینی و دقت خاصی به همه چیز نظر می‌افکنند اما بسیاری از اندیشمندان علوم نظری به آن توجهی ندارند. در دنیای تصویر با انواع مختلفی از تصاویر مواجهیم.

تصویر در واقع بازنمایی یک چیز یا شخص یا عکس و ایده‌ای است که از ذهن ساطع می‌شود. حتی می‌تواند طرز فکر شما درباره دیگران یا طرز فکر دیگران درباره شما باشد. تصویر در حیطه نمایش یک چیز در قالب‌های مختلف است. همچنین تصویر مصنوع ادراک بصری را به ترسیم می‌کند، مانند تصاویر دو بعدی یا یک عکس که موضوعی دارد، در وهله اول یک شی فیزیکی به تصویر کشیده می‌شود. در زمینه‌ای که پردازش سیگنال وجود داشته باشد، یک تصویر با دامنه رنگ توزیع داده می‌شود.

تصویرسازی

انواع تصویرسازی

هنر تصویرسازی معاصر از پایان قرن نوزدهم میلادی به دو دسته تصویرسازی تبلیغاتی و تصویرسازی داستانی تقسیم شد. پس از آن به مرور با معرفی وسایل ارتباطات جمعی نظیر سینما و دوربین‌های سینما توگراف و تلویزیون و همچنین پیشرفت تکنولوژی بصری تصویرسازی داستانی روز به روز با استقبال بیشتری مواجه شد. در واقع تصویرسازی داستانی به تصویرسازی متحرک یا همان پویانمایی بدل گشت.
تصویرسازان عموما به پنج گروه عمده تقسیم می‌شوند که عبارت است از :
کتاب‌ها: که عنوان‌ها وموضوعات را به شکل طرح جلد یا مضامین داستانی در کتاب‌های داستانی به تصویر می‌کشند.
تبلیغاتی: تصویرسازی پوسترهای تبلیغاتی، آگهی‌های تجاری و تصویرسازی مرتبط با بسته‌بندی کالاهای مصرفی نظیر مواد غذایی و دارویی
بنیادها و موسسات و نهادها: نظیر تصویرسازانی که پیام‌های موسسات و نهادهای هنری و اجتماعی، ورزشی، خدماتی، خیریه، سیاسی و آکادمیک یا علمی‌ را به مخاطبین خود منتقل می‌سازند.
نشریات: که اغلب در روزنامه‌ها و مجلات در قالب کاریکاتوریست‌های اجتماعی سیاسی یا تصویرسازان خبری فعالیت دارند.
تصویرسازان بین المللی: که در آثارشان هویت‌های بومی، نژادی، فرهنگی، تاریخی و جغرافیای ملت‌ها و کشورها منعکس می‌شود.

تکنیک‌های تصویرسازی


مهارت و تکنیک یک تصویرگر در اجراهای مختلف است که از طریق آن تصویرگر اقدام به خلق آثار کرده که این کار در رابطه با موضوع و محتوای آن مشخص می‌شود. موضوعات مختلف، مستلزم روش‌ها و تکنیک‌های مختلف اجرایی است.
تکنیک با فکر طراح در ارتباط مستقیم است. تصویرگری که به تکنیک‌های زیادی تسلط دارد مانند یک مترجم چند زبانه است. سبک نیز در دنیای تصویر از اهمیت به خصوصی برخوردار است. سبک از جمله پدیده‌های ذهنی است که در ارتباط با زاویه دید فردی مشخص می‌شود این در حالی است که تکنیک کیفیت مواد و با چگونگی اجرا همراه است.
هر تصویرگر تکنیک اجرایی و قدرت مختص خودش را دارد، مسئله‌ای که همه صاحب نظران مسایل هنری بدان توجه دارند. این مسئبه پیش از آنکه فکر و ایده در تصویر دیده شود، ابتدا زیبایی تکنیک و کیفیت اجرایی برجسته می‌شود. اگر تصویر با تکنیک ضعیفی پرداخته شود فکر و هدف تصویرگر به سختی  به مخاطب منتقل خواهد شد. چرا که تصویر پایه‌های بسیار لرزانی دارد و قدرت عرضه و خودنمایی آن می‌تواند بار فکر و ایده را به دوش بکشد.

تصویرسازی در استودیو پیکان