بانک صدا

سرفصل مطالب

تیزر

در حال حاضر تبلیغات حرف اول را در پیشرفت کسب و کارها و بیزنس‌ها می‌زند. تبلیغات موجب آگاهی و علاقمندی و جذب مخاطب به محصول و یا خدمات ارائه شده می‌شود. مشتریان نیز به‌واسطه تبلیغات برای خرید و استفاده از محصولات یک شرکت، کارخانه، برند و یا حتی دفتر خدماتی ترغیب می‌شوند. تیزر از مهم‌ترین اشکال تبلیغات است که امروزه به کار گرفته می‌شود. تیزر یک کلیپ تبلیغاتی کوتاه و خلاصه است که با پنهان کردن و کامل نشان ندادن کلیت یک مسئله باعث ایجاد حس کنجکاوی مخاطب و برانگیخته شدن می‌شود که در نهایت نیز به واکنش نشان دادن مخاطب منجر می‌شود. تیزر به طور کلی پیامی را رد و بدل می‌کند اما شما آن را متوجه نمی‌شوید. تیزر تبلیغاتی در واقع دست راست تبلیغات است.

تیزر چیست؟

کلمه تیزر(Teaser) در انگلیسی به معنی دست انداختن و اذیت کردن است. همچنین کلمه تیزینگ به سبک خاصی از تبلیغات در بازاریابی گفته می‌شود که برای جلب توجه و ایجاد درگیری ذهنی برای مخاطب حس کنجکاوی مخاطب را تحریک می‌کند.

البته به آگهی‌هایی که در مرحله اول توجه مخاطب را جلب کرده و سوال ایجاد می‌کند یا در حالتی موجب درگیری یا ایجاد علاقه در مخاطب می‌شود را “تیزر” گفته می‌گویند. این سبک خاص از تبلیغات  در ابتدا بیشتر توسط خواننده‌ها و تبلیغ کنندگان فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی مورد استفاده قرار گرفت.

ویژگی‌های فن بیان

شما می‌توانید برای درخواست خود فرم زیر را پر نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود

فرم خدمات

"ضروری" indicates required fields

نام و نام خانوادگیضروری
انتخاب ساعتضروری
:
انتخاب تاریخ
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

بازیگران

دو عنوان بازیگری و سینما همواره به دنبال هم در حال دویدن‌اند. این دو جادوی فریبنده تمام عیار اکثر هنرجویان رشته‌های هنری هستند، ما در این نوشته توضیحاتی مختصر درباره این دو عنوان شرح می‌دهیم. بازیگری از جمله هنرهایی است که در آن بازیگر با استفاده از تکنیک‌ها و حالات حسی خاص، یک شخصیت را بازآفرینی می‌کند.

کاراکتر توسط نویسندهٔ فیلمنامه نوشته می‌شود و بازآفرینی موردنظر کارگردان توسط بازیگر و پس از تحلیل کامل فیلمنامه صورت می‌گیرد. کنستانتین استانیسلاوسکی، لی استراسبرگ، استلا آدلر و سنفورد مایزنرنام چند تن  از استادان به نام بازیگری است. از گذشته تاکنون بازیگری یکی از پرطرفدارترین حوزه‌های هنری در رشته‌های هنرهای نمایشی و سینمایی بوده است.

 

آموزش تربیت حس

قدرت پذیرش نقش

گوینده بازیگر

در پاسخ به سوال گویندگی چیست، حرفه گویندگی درواقع هنری است که فرد گوینده با شناخت و درک کامل از مطلبی که قصد ارائه آن را دارد با لحن مناسب و بیانی شیوا به منظور ایجاد ارتباط به انتقال مفاهیم می‌پردازد. به بیانی دیگر، زمانی که کاری از فردی پخش می‌شود که صدای شما دران باشد اما تصویر شما نباشد، گویندگی نام دارد. یک راوی داستان، خبر، شعر و یا هر محتوای متنی دیگر را با صدا و لحن مناسب آن را برای مخاطبان خود بازگو می‌کند. درواقع می‌توان گفت هدف از گویندگی، جدا از جنبه‌ی سرگرمی آن، انتقال مفهوم و احساس آن محتوای متنی به مخاطب است.

 

آموزش گویندگی و اجرا

 
آموزش پادکست در استودیو پیکان

مجریان تلوزیون

مجری به فردی گفته می‌شود که به معرفی اهداف یک برنامه می‌پردازد. در دنیای رسانه نیز مجری دقیقا وظیفه معرفی اهداف برنامه را برعهده دارد. مجریان تلوزیون افرادی هستند که در برنامه‌های تلوزیونی گفتگو محور وظیفه اداره کننده موضوع گفتمان را برعهده دارند.

 برخی بر این باورند که مجریان تلوزیون تنها متنی که به آن‌ها سپرده شده را از حفظ می‌خوانند؛ اما مسئولیت آن‌ها یک کار تخصصی است که سختی‌های خاص خود را دارد.متن مجریان تلوزیون شامل عبارات و جملاتی است که روند برنامه و اهداف آن را به مخاطب ارائه می‌دهد. متن نباید دارای اطلاعات اشتباه باشد و مجری باید بر متن خود تسلط کافی داشته باشد که دچار اشتباه نشود و بدون مکث‌های طولانی به مخاطب ارتباط بگیرد.

 
آموزش گویندگی

نریشن

مهارت گوینده برای بیان موضوع و انتقال احساسات مختلف به مخاطب، هنر او محسوب می‌شود که شنونده را جذب کند تا به یک پادکست صوتی گوش بدهد. همچنین به هنر گوینده بستگی دارد که چطور صحبت کند تا شنونده درک بهتری از صحنه‌های یک برنامه مستند داشته باشد.

نریشن چیست؟ و نریتور کیست؟

نریشن (Narration) به معنی متن‌خوانی یا گویندگی ترجمه است و به کسی که این متن‌ها را می‌خواند، نریتور (Narrator) گفته می‌شود. نریتور یا گوینده شخصی است که علاوه برا اینکه از روی متن می‌خواند، آن را به شیوه‌ای می‌گوید که تاثیر لازم بر مخاطب را داشته باشد. به عبارت دیگر، هدف تمامی گویندگان این است که مهارت و نحوه گویندگی خود را تقویت کنند تا موضوعات و برنامه‌های تصویری و شنیداری را اعتبار ببخشند.

 

آموزش فن بیان

دوبله چیست؟

در لغت دوبله به معنای انجام دوباره يک کار است و از آن‌جا که به جای ضبط همزمان  تصوير و صدا اين کار را در دو مرحله ضبط  تصوير در وهله اول و ضبط صدا در مرحله دوم  انجام می‌دهند به آن دوباره کاری و يا دوبله می‌گويند .
گفتارگردانی، دوبله و یا دوبلاژ قرار داد صدای صداپیشگان به جای صدای اصلی بازیگران و یا شخصیت‌های داستان است. امروزه دوبله برای تغییر زبان فیلم انجام می‌شود و گاهی که هنرپیشه از عهده خوانندگی برنمی‌آید صدای آواز نیز دوبله می‌شود.

پیش‌تر، به دلیل مرسوم نبودن امکانات صداگذاری سر صحنه با کیفیت ناسب، بسیاری از فیلم‌ها با همان زبان اصلی خود دوبله می‌شد.

دوبله در ایران به سه دسته تقسیم می‌شود؛ مستقل، سازمانی و سندیکایی.

آموزش گویندگی

پادکست

پادکست، محتوا را به صورت صوتی به مخاطب ارائه می‌دهد. همچنین بهترین گزینه برای استفاده بهینه از زمان است، در زمان‌هایی که در ترافیک هستید، در پیاده‌روی، مسیر اتوبوس و مترو، در هر حالت که کلافه و خسته‌ هستید پادکست تجربه لذت‌بخشی برای شما خواهد بود. معمولا پادکست‌ها در موضوعات مختلفی مانند علمی، تاریخی، خبری، تخصصی، تکنولوژی، ورزشی، طنز، سفر و گردشگری، یادگیری زبان خارجی، عکاسی، موسیقی و… تولید می‌شوند. شما می‌توانید متناسب با علاقه‌ شخصی‌تان دست به انتخاب بزنید و پادکست منتخب‌تان را گوش دهید. از جمله سایت‌های ایرانی که برای گوش دادن پادکست در دسترس هستند؛ شنوتو، تهران پادکست و ناملیک هستند. همچنین برای دسترسی به پادکست‌های دانلود شده در صورت آفلاین بودن، می‌توانید به کست‌باکس، استیتچر و اورکست مراجعه کنید. شما می‌توانید برای رزرو وقت استودیو بر روی عبارت لینک شده کلیک کنید.

کتاب صوتی

عاشقان واقعی کتاب از هر فرصتی برای ورود به این دنیای جادویی استفاده خواهند کرد همین امر سبب شده است که کتاب صوتی جایگاه قابل توجهی درمیان مخاطبان به دست آورد و روز به روز بر تعداد علاقه‌مندان آن افزوده می‌شود.

کتاب صوتی و یا کتاب گویا متن کتابی است که توسط یک یا چند گوینده روایت می‌شود و به صورت فایل صوتی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. برخی مواقع نویسنده با صدای خود کتاب را می‌خواند و گاهی گویندگان حرفه‌ای این کار را انجام می‌دهند.

تاریخچه کتاب صوتی

قدمت کتاب صوتی به سال 1931 برمی‌گردد که در آن سال کنگره‌ی آمریکا نیز برنامه کتاب سخنگو را در دستور کار خود قرار داد. این پروژه که با عنوان کتاب برای نابینایان شروع به کار کرد؛ در ابتدا در راستای کمک به آن‌ها برای مطالعات صورت گرفت. بنیاد نابینایان اولین‌بار ساخت کتاب صوتی را در سال 1932 شروع کرد و سال بعد برای اولین‌بار به تولید انبوه رسید. در سال 1933 جی. پی هارینگتون که در حوزه‌ی مردم شناسی فعالیت می‌کرد، آمریکای شمالی را پیمود تا تاریخ ماقبل آمریکای بومی را در دیسک‌های آلومینیومی و با استفاده از گرامافونی که با برق اتومبیل کار می‌کرد، ضبط کند.

کتاب صوتی سنت قصه‌گویی را که هارینگتون سال‌ها پیش تحقیقاتی درخصوص آن انجام داده بود، زنده می‌کرد. تا سال 1935 که کنگره تصویب کرد کتاب‌های صوتی برای نابینایان به صورت رایگان نیز ارسال می‌شود، این پروژه‌ برای نابینایان بزرگسال به ور جدی دنبال می‌شد. ابتدا برخی از کتاب‌های آموزشی و درسی بر روی کاست پیاده‌سازی شد و به دنبال آن کتاب‌های ادبی و داستان و حکایات ارائه شدند. بدین ترتیب کتاب صوتی بیش از پیش جایگاه خود را درمیان مردم پیدا کرد و طرفداران بسیاری یافت.

مراحل دوبله